Siemens Energy krijgt ook laatste 2,2% aandelen in Siemens Gamesa in handen

| 20 juni 2023

Siemens Energy krijgt ook laatste 2,2% aandelen in Siemens Gamesa in handenDe minderheidsaandeelhouders van Siemens Gamesa hebben op een buitengewone aandeelhoudersvergadering op 13 juni j.l. ingestemd met een kapitaalvermindering
van de resterende 2,2% aandelen die niet in het bezit zijn van Siemens Energy. Er staat nu niets meer in de weg om Siemens Gamesa volledig in Siemens Energy te integreren.

De kapitaalvermindering werd goedgekeurd door 98,1 % van de minderheidsaandeelhouders die of persoonlijk of via een volmacht ‘aanwezig’ waren. Op zijn minst moesten 25% van de minderheidsaandeelhouders aanwezig zijn voor een beslissing. Dit percentage werd ruimschoots gehaald met 39%.

De aandeelhouders van de resterende 2,2% minderheidsaandelen ontvangen dezelfde vergoeding van 18,05 Euro/aandeel als de aandeelhouders die in het kader van het aanbod van Siemens Energy in 2022 hun aandelen van Siemens Gamesa verkochten.

Siemens Energy is wereldwijd een van de grootste bedrijven van energietechnologie gericht op conventionele een duurzame technieken. Volgens een eigen schatting is ca. 1/6 van de globale elektriciteitsproductie gebaseerd op technologie van Siemens Energy. Met 92 000 werknemers in meer dan 90 landen realiseerde Siemens Energy 2022 een omzet van 29 miljard Euro. Bron: Siemens Energy

Tags: , , , ,

Category: Wereldwijd, Windmolens

Reacties zijn gesloten.