Spaanse ontwikkelaar Iberdrola neemt overige aandelen in Avangrid over

| 20 mei 2024

Iberdrola heeft eind vorige week een contract getekend voor de overname van de overige 18,4% in haar Amerikaanse dochteronderneming Avangrid. Hiermee komt Avangrid bij de benodigde goedkeuringen volledig in bezit van de Spaanse duurzame energie ontwikkelaar.

Iberdrola bezat al ongeveer 81,6 % van de aandelen in Avangrid. Iberdrola zal het bijkomend kapitaal verwerven voor 35,75 dollar per aandeel, aldus de indiening van het bedrijf bij de Nationale Commissie voor de Effectenmarkt (CNMV). Deze prijs is een verbetering ten opzichte van het oorspronkelijke voorstel van Iberdrola (34,25 dollar per aandeel).

Deze prijs vertegenwoordigt een investering van 2,551 miljard dollar voor Iberdrola – ongeveer 2,348 miljard euro (tegen een wisselkoers van 1,0866 EUR/USD). Na afronding van de transactie zal worden verzocht de notering van de aandelen Avangrid op de beurs van New York te schrappen.

Deze verrichting heeft tot doel de blootstelling aan de netactiviteit in de Verenigde Staten te verhogen op een cruciaal moment voor Iberdrola, dat wil groeien op markten met een sterke kredietrating en in gereguleerde activiteiten zoals de netten.

De transactie is onderworpen aan de vereiste goedkeuring van de aandeelhouders en van de verschillende regulerende instanties, zoals de Federal Energy Regulatory Commission en de regulerende instanties van de staten. De overeenkomst werd unaniem gunstig onthaald door de leden van de Raden van Bestuur van zowel Avangrid als Iberdrola. Bron: Iberdrola

Tags: , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.