SSE Renewables start bouw van eerste onshore windpark in Frankrijk

| 20 september 2023

Duurzame energieontwikkelaar SSE Renewables kondigde vandaag de start aan van de civiele werken voor het circa 28 MW onshore windpark Chaintrix in Frankrijk. Het is voor het bedrijf het eerste project in aanbouw buiten het Verenigd Koninkrijk en Ierland.

Onshore windpark voorbeeld Bron: SSE Renewables

Windpark Chaintrix is gelegen in het departement Le Marne in de regio Grand Est, in het noordoosten van Frankrijk. In het windpark komen acht Siemens Gamesa SG 3.4-132 turbines te staan. Het project wordt eind 2024 opgeleverd.

Chaintrix is voor SSE Renewables het eerste project in aanbouw buiten het Verenigd Koninkrijk en Ierland en tevens het eerste project uit de vorig jaar verworven pijplijn voor Zuid-Europa.

Het bedrijf werkt in de komende 12 maanden aan definitieve investeringsbeslissingen over nog meer projecten in Zuid-Europa. Samen hebben deze projecten een geïnstalleerd vermogen van ongeveer 100 MW.  De totale portefeuille van SSE Renewables in Zuid-Europa bestaat uit 2,4GW bevestigde pijplijn en ca. 25GW aan toekomstige vooruitzichten. Het bedrijf heeft de doelstelling gezet om zijn operationele hernieuwbare capaciteit tegen maart 2027 te verdubbelen tot meer dan 9GW. Bron: SSE Renewables

Tags: , ,

Category: Windenergie

Reacties zijn gesloten.