Start civiele werkzaamheden voor Windpark Hattemerbroek

| 20 april 2020

Wethouder Bob Bergkamp van Oldebroek en Jan van Werven tijdens de ceremoniële starthandeling. ©Wwindmolenparkhattemerbroek.nl

Vrijdag 17 april werd het officiële startsein afgegeven voor de bouw van Windpark Hattemerbroek langs de N50 bij knooppunt Hattemerbroek in de gemeente Oldebroek, provincie Gelderland. Het windpark is naar verwachting in juli 2021 gereed.

In het windpark komen 4 windturbines van Vestas te staan met elk een tiphoogte van 150 m, een ashoogte van 90 m en rotorbladen van 60 m. Deze hebben samen een vermogen van 14,4 MW. Initiatiefnemer Jan van Werven kwam in 1997 al met het idee voor het windpark maar kreeg pas in november 2019 groen licht van de Raad van State.

Bouwplanning
Van Werven infra b.v.  start met de grond- en verhardingswerkzaamheden. Vanaf november dit jaar komt er een tijdelijke afrit vanaf de A28 bij Hattemerbroek om de onderdelen van de windturbines aan te voeren die niet via de huidige infrastructuur aangevoerd kunnen worden.

Vanaf september 2020 worden door A. Hak Electron kabels getrokken over een afstand van meer dan 8 km: van Hattemerbroek tot achter de oude papierfabriek in Wapenveld. De voorbereidende werkzaamheden en het aanleggen van de fundering voor de windturbines zal van september t/m december in beslag nemen. Naar verwachting worden de windturbines zelf in maart/april 2021 geplaatst.

Financiële participatie inwoners 
Inwoners in de directe omgeving (binnen 1.500 meter) van de windturbines krijgen jaarlijks een tegemoetkoming in de energiekosten. Daarnaast wil Van Werven inwoners de mogelijkheid bieden om financieel te participeren en komt er een duurzaamheidsfonds. Daarover volgt het 1e kwartaal 2021 meer informatie.

Tags: , , , , , ,

Category: Onshore windparken

Reacties zijn gesloten.