T-Mobile gaat samenwerking aan met Tampnet voor betaalbare roaming op zee

| 20 juni 2023

T-Mobile is een samenwerking aangegaan met roamingpartner Tampnet voor het leveren van betaalbare mobiele dienstverlening aan gebruikers op de Noordzee, zoals windparken.

T-Mobile vergroot de bereikbaarheid van het netwerk waardoor klanten van T-Mobile, Tele2, BEN en Simpel een goedkoper alternatief hebben voor de satelliet of marifoon. Verbinding via het roamingnetwerk bespaart internetgebruikers op de Noordzee duizenden euro’s per gigabyte, aldus T-Mobile. De sterke dekking, verbeterde capaciteit en betaalbare tarieven gelden voor zowel bellen als data. Voornamelijk offshore-diensten, windparken en schepen, die de drukstbezochte vaarroute van Europa bevaren, zouden hier van kunnen profiteren.

 Thibaud Rérolle, Chief Technology Information Officer bij T-Mobile: “We dagen onszelf elke dag uit om kwaliteit van wereldklasse te leveren en onze klanten de best mogelijke netwerkervaring te bieden, waar zij zich ook bevinden. En dat voor een eerlijk en betaalbaar tarief. De uitbreiding van ons eigen netwerk op Noordzee en de samenwerking met Tampnet is een goede stap voorwaarts. Dit versnelt de ontwikkeling van bijvoorbeeld windmolenparken, maar ook de Nederlandse offshore-industrie. We stoppen niet tot iedereen verbonden is.”

Nuttig voor alle Noordzee-gebruikers

Iedereen heeft hier baat bij: vissers, plezierzeilers, beroepsvaart, loodswezen, de douane, Kustwacht en de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) en zo ook windparkbouwers. Dat geldt ook voor de medewerkers van CrossWind (een joint-venture van Shell en Eneco) die momenteel in het gebied voor de kust van Egmond aan Zee het nieuwe windpark Hollandse Kust Noord bouwen. Bas van den Kieboom, windturbine projectengineer bij CrossWind: “Dankzij de nieuwe verbinding kunnen we het windpark sneller en efficiënter in bedrijfstellen, doordat we op onze installatieschepen voortaan beschikken over mobiel internet. Ook zal het mobiele netwerk een cruciale rol gaan spelen bij de communicatie tussen zee en land. Denk dan aan de communicatie met de Kustwacht en de KNRM bij noodgevallen tijdens werkzaamheden aan het windpark, maar ook aan de communicatie met onze windturbine experts op de vaste wal.”

Dekking op Noordzee

In 2021 won T-Mobile de veiling van de vergunningen voor het bieden van 5G-dekking via de 700 MHz op de Noordzee. Mede dankzij die vergunning heeft T-Mobile afgelopen jaar haar 4G/5G netwerk in delen van het Noordzeegebied verder uitgebreid. Dit gebeurde door het plaatsen van extra antennes op land richting de Noordzee, maar ook via uitbreiding van T-Mobile opstelpunten waarbij gebruik wordt gemaakt van de windmolenparken op zee. Nu is de T-Mobile Noordzee dienstverlening verder uitgebreid met de samenwerking en toegang tot het Tampnet offshore netwerk. Deze dekking is voor elke abonnee beschikbaar. Bron: T-Mobile

Tags: , , , , ,

Category: Windenergie

Reacties zijn gesloten.