TotalEnergies en European Energy gaan samen meer dan 4 GW aan duurzame onshore energieprojecten ontwikkelen en beheren

| 20 september 2023

TotalEnergies en European Energy zijn overeengekomen om gezamenlijk, in een 65/35 joint venture, ten minste 4 GW aan onshore hernieuwbare energieprojecten te ontwikkelen, bouwen en exploiteren in verschillenderegio’s.

Bron: European Energy

Het partnerschap is bedoeld om de sterke punten van beide partijen te benutten.

TotalEnergies brengt zijn sterke ervaring in de bouw en exploitatie van grootschalige projecten, zowel onshore als offshore, in,  gekoppeld aan zijn vermogen om de afname in handelslanden op de markt te brengen en zijn financiële robuustheid. Eind juli 2023 bedroeg de bruto geïnstalleerde productiecapaciteit van TotalEnergies voor hernieuwbare elektriciteit 19 GW. TotalEnergies zal deze activiteit blijven uitbreiden om tegen 2025 35 GW bruto productiecapaciteit uit hernieuwbare bronnen en opslag te bereiken, en vervolgens 100 GW tegen 2030, met als doel tot de top 5 van de wereld te behoren voor elektriciteitsproductie uit wind- en zonne-energie.

European Energy werd in 2004 opgericht in Kopenhagen, Denemarken, en ontwikkelt en bouwt duurzame energieprojecten over de hele wereld. Het bedrijf is eigenaar van meer dan 1,4 GW aan duurzame energieprojecten en heeft meer dan 60 GW aan duurzame energieprojecten in pijplijn in 28 landen. Het heeft een portefeuille van activa ontwikkeld in commerciële landen zoals Spanje, waar TotalEnergies al actief is. Onlangs maakte het bedrijf bekend dit jaar al meer dan 400 MW aan windcapaciteit toegevoegd te hebben, verspreid over landen waaronder Duitsland, Zweden, Polen, Brazilië, Nederland en Litouwen. Er zijn plannen om in 2023 nog eens 171,8 MW aan windcapaciteit op toe te voegen.

Deze overeenkomst is nog onder voorbehoud van toepasselijke wettelijke goedkeuringen van relevante autoriteiten.

Tags: , , , , , , , , ,

Category: Windenergie

Reacties zijn gesloten.