Van Gelder en Loon- en Grondwerkbedrijf W. Huijbregts geselecteerd voor Windpark Hazeldonk-West

| 20 april 2021
Artist impression Windpark Hazeldonk-West

Artist impressie cluster Hazeldonk Bron: Windparkhazeldonk-west.nl

De initiatiefnemers van Windpark Hazeldonk-West hebben de aannemers voor de uitvoering van de civieltechnische werkzaamheden bekend gemaakt. De keuze is gevallen op Aannemingsmaatschappij Van Gelder en Loon- en Grondwerkbedrijf W. Huijbregts BV. De eerste werkzaamheden staan gepland voor oktober dit jaar.

Windpark Hazeldonk-West wordt ontwikkeld en gebouwd door Business Centre Treeport (BCT), Eneco en Pure Energie. Vijf windturbines worden in rijopstelling geplaatst aan de westzijde van de A16, ter hoogte van het knooppunt Hazeldonk.

Vestas en Nordex turbines

Eneco en BCT hebben gekozen voor Nordex turbines. Het gaat om het type N149 met een ashoogte van 135 meter en een rotordiameter van 149 meter. Pure Energie heeft gekozen voor 2 Vestas V150 turbines met een ashoogte van 135 meter en een rotordiameter van 150 meter.

Civieltechnische werkzaamheden

Aannemingsmaatschappij Van Gelder is gecontracteerd voor de civieltechnische werkzaamheden, met uitzondering van de BCT-locatie. De activiteiten omvatten o.a. de aanleg van parkwegen, de realisatie van kraanopstelplaatsen en het leveren en aanleggen van kabels en funderingen voor de windturbines. Naar verwachting start Van Gelder in oktober 2021 met de eerste werkzaamheden in het plangebied.

De windturbinelocatie van BCT is onderdeel van een grotere gebiedsontwikkeling die plaatsvindt op het bedrijventerrein Business Centre Treeport. De werkzaamheden worden in dit gebied integraal uitgevoerd door Loon- en Grondwerkbedrijf W. Huijbregts BV.

Voor de aannemers kunnen beginnen met deze werkzaamheden vinden de komende maanden nog eerst archeologisch onderzoek gedaan. Een onderzoek naar niet-gesprongen explosieven (UXO) is ondertussen al afgerond.

Windenergie A16

Windpark Hazeldonk-West maakt onderdeel uit van het plan Windenergie A16. In december 2020 kreeg dit plan de definitieve goedkeuring van de Raad van State. In totaal worden 28 windturbines gebouwd, verdeeld over de knooppunten Klaverpolder, Zonzeel, Galder en Hazeldonk. Bron: Windparkhazeldonk-west.nl

Tags: , , , , , , , , ,

Category: Onshore windparken, Windenergie

Reacties zijn gesloten.