Van Oord installeert funderingen voor offshore windpark met 8 MW windturbines

| 20 mei 2016

Deze zomer gaat Van Oord  funderingen bouwen voor het 1e windpark op zee met molens van 8 MW. Dit gebeurt voor het Britse offshore windpark Burbo Bank Extension. Het gaat hier om 32 monopiles en transitiestukken voor het project. Daarnaast levert Van Oord de steenbescherming en brengt deze aan, en zorgt voor de logistiek tussen de Duitse, Deense en Britse havens waar de funderingen  vandaan komen, en het windpark Burbo Bank Extension. 

Het windpark Burbo Bank Extension ligt 8 km voor de Britse kust in Liverpool Bay. De 32 Vestas windturbines van elk 8 MW zullen uiteindelijk een vermogen leveren van in totaal 256 MW.

DONG Energy’s Senior Project Director, Klaus Skoust Moller, zegt: ‘Burbo Bank Extension is een geweldig project met de mogelijkheid om meer dan 180.000 Britse huishoudens te voorzien van energie. Dit is het laatste belangrijke contract, hetgeen aangeeft dat de voorbereidingen op schema zijn. De offshorewerkzaamheden zullen naar verwachting in 2016 beginnen en Van Oord speelt hierbij een belangrijke rol.’

Voor het installeren van de funderingen van het windpark Burbo Bank Extension zal Van Oord het hefschip Svanen inzetten. Voor de installatie worden de monopiles drijvend naar de Svanen op de installatielocatie gebracht. Deze zogenaamde ‘feeder-methode’ is de afgelopen jaren steeds verder geoptimaliseerd, wat heeft geleid tot zeer efficiënte installatiecycli. De Svanen heeft op deze manier op succesvolle wijze al bijna 500 funderingen voor offshore-windturbines geïnstalleerd.

Lees meer

vestas 8.0 mw

vestas 164-8.0 mw

 

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.