Vattenfall bevestigt inter-array kabelcontracten voor Hollandse Kust Zuid

| 20 mei 2020

© Prysmian

Vattenfall heeft kabelspecialisten Prysmian Powerlink S.r.l. (Prysmian) en Twentsche Kabel Fabriek (TKF) de definitieve opdracht gegund voor de productie en levering van de inter-array kabelsystemen voor haar Hollandse Kust Zuid windpark zone.

Hollandse Kust Zuid ligt op ongeveer 18 kilometer van de kust tussen Den Haag en Zandvoort en is opgedeeld in vier kavels die via twee tenderrondes aanbesteed zijn. Vattenfall won beide tenders. De netaansluitingbestaat uit twee transformatorplatformen op zee met elk twee 220 kV wisselstroom kabels. De inter-array kabelsystemen moeten de ongeveer 140 Siemens Gamesa’s SG 10.0-193 DD windturbines van gaan verbinden met deze twee offshore netaansluitingen.

Hollandse Kust Zuid 1 & 2
Het Nederlandse TKF zal ongeveer 150 kilometer aan 66 kV aluminium core inter-array kabels en toebehoren produceren en leveren voor Hollandse Kust Zuid 1 & 2. De productie vindt plaats in Lochem en Haaksbergen. Levering van de kabels staat gepland voor 2022.

Hollandse Kust Zuid 3 & 4
Het Italiaanse bedrijf Prysmian is verantwoordelijk voor het produceren en leveren van ongeveer 172 kilometer aan 66 kV kabels voor Hollandse Kust Zuid 3 & 4. De productie daarvan vindt plaats in het Duitse Nordenham en levering staat gepland voor 2022.

Vattenfall ontwikkelt Hollandse Kust Zuid als het eerste subsidievrije windpark in Nederland.  Als het park volledig gereed is in 2023 heeft het een geïnstalleerd vermogen van 1.5 GW.

 

Tags: , , , , , ,

Category: Onshore windparken, Windenergie

Reacties zijn gesloten.