VS: New Jersey verdubbelt offshore wind doel

| 20 november 2019

Governor Phil Murphy, naast First Lady Tammy Murphy en voormalig Vice President Al Gore (Edwin J. Torres/Governor’s Office)

De gouverneur van de Amerikaanse staat New Jersey, Phil Murphy, heeft een decreet (Executive Order No. 92) getekend om het eerder gestelde doel van 3,5 GW aan offshore wind in 2030 te verhogen naar 7,5 GW in 2035. Hiermee verdubbelt de gouverneur de beoogde offshore wind capaciteit.

Met het nieuwe doel wordt het volgens de gouverneur mogelijk om in de helft van de elektriciteitsvraag te voorzien. Het draagt tevens bij aan de ambitie van de staat om in 2030 50%  duurzame energiegeneratie en in 2050 een 100% groene energiehuishouden te bereiken. Het nieuwe doel zou tot een positief investeringsklimaat en een groei in banen moeten leiden.

Murphy heeft sinds zijn aantreden als gouverneur zich ingezet voor het promoten van offshore wind in zijn staat. In januari 2018 tekende hij al het decreet voor 3,5 GW aan offshore wind in 2030. Dit heeft geleid tot een eerste tender van 1,1 GW aan offshore wind welke eerder dit jaar door Ørsted is gewonnen. Twee rondes van 1,2 GW worden verwacht in 2020 en 2022. Daarnaast heeft de gouverneur verschillende initiatieven genomen om de ontwikkeling van, en investering in offshore wind te promoten en in goede banen te leiden.

 

 

 

Tags: ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.