Werkzaamheden aan Windpark Blaakweg van start

| 20 april 2020

©Deltawind/Carola van der Linde

Vorige week is een start gemaakt met de civiele werkzaamheden voor de bouw van Windpark Blaakweg bij Nieuwe-Tonge in de provincie Zuid-Holland.

Windpark Blaakweg is een van de twee nieuw te ontwikkelen windparken in het plaatsingsgebied rondom Windpark Battenoert. Het is een gezamenlijk initiatief van Coöperatie Deltawind en Eneco Wind en bestaat uit drie Nordex windturbines met een totaal vermogen van 10,8 MW die in een rij achter Windpark Battenoert nabij Nieuwe-Tonge worden geplaatst.

De civiele werkzaamheden worden uitgevoerd door aannemer GMB en bestaan uit graafwerkzaamheden ten behoeve van de aanleg van de inritten, toegangswegen en kraanopstelplaatsen. Deze werkzaamheden vinden tegelijkertijd met de bouw van Windpark Suyderlandt plaats.

Er is nog geen startdatum bekend voor de bouw van de funderingen. De turbines worden naar verwachting in oktober gebouwd. Het windpark staat gaat gepland om eind 2020 in productie te worden genomen vooruitlopend op de ontwikkeling van Windpark Suyderlandt.

 

Tags: , , , ,

Category: Onshore windparken

Reacties zijn gesloten.