Windpark Zeewolde benoemt Sjoerd Sieburgh Sjoerdsma tot algemeen directeur Zeewolde

| 20 augustus 2018

foto:Jan Willem van Vliet

Met Sjoerd Sieburgh Sjoerdsma hebben we een ervaren directeur binnengehaald die gewend is om grote projecten te realiseren.” Sjoerd Sieburgh Sjoerdsma werkte hiervoor bij Lagerwey als director Licensing & Ventures.

Daarvoor was hij directeur Business Development bij RWE en Essent en director Energy bij Akzo. Hij heeft meerdere grote energiecentrales en -projecten ontwikkeld. Aan Windpark Zeewolde is begin dit jaar SDE subsidie toe gewezen. Het project gaat nu windturbines en infrastructuur inkopen en bankfinanciering organiseren. Hierna start de bouw van de nieuwe windturbines en wordt begonnen met de afbouw van de vele bestaande verspreide turbines.

Windpark Zeewolde B.V. is eigendom van een unieke samenwerking van meer dan 200 boeren. Het is een initiatief in lokaal eigendom buiten de energiebedrijven om. Met 320 MW is het ook nog eens het grootste lokale initiatief van Nederland.

Het is daarnaast het grootste windproject op land van Nederland. De huidige 220 verspreid staande molens maken plaats voor 91 grotere, modernere turbines die samen twee en een half keer meer energie opwekken. Windpark Zeewolde levert hiermee vanaf 2020 groene stroom voor ruim een kwart miljoen huishoudens. Kijk voor meer informatie op www.windparkzeewolde.nl

 

Tags: , , , , , , , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.