Zwitsers windpark na 18 jaar eindelijk geopend

| 20 oktober 2020

©AET

Afgelopen donderdag werd Windpark Gotthard bij de Gotthard-pas in Zwitserland officieel geopend. Het heeft in totaal 18 jaar geduurd voor het windpark eindelijk gereed was. Vanaf november moeten alle 5 windturbines volledig operationeel zijn.

Het windpark is een project van Parco eolico del San Gottardo SA: AET (70%), SIG (25%) en de gemeente Airolo (5%). Het betreft 5 windturbines van Enercon met een vermogen van 2,3 MW. Deze moeten jaarlijks tussen de 16 en 20 GWh gaan produceren.

Het windpark zou oorspronkelijk in 2009 operationeel moeten zijn werd geplaagd door een lang goedkeuringsproces met talloze beroepen. Uiteindelijk is tijdens de sneeuwvrije periodes in 2019 en 2020 het park opgebouwd. In 2019 zijn de funderingen, de kabels voor de netwerkverbinding en de toegang tot de generatoren aangelegd; In 2020 zijn vervolgens de losse onderdelen van de torens, de gondels en de windturbines getransporteerd en gemonteerd.

De turbines bevinden zich momenteel in de inbedrijfstellingsfase en zullen vanaf begin november regelmatig elektriciteit gaan produceren. De bouwwerkzaamheden gaan volgende zomer door om de talrijke herstel- en bodemsaneringsmaatregelen af te ronden.

Het project heeft al met al 32 miljoen Zwitsere franken gekost.

Tags: , , , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.