Air Liquide sluit grootste PPA tot nu toe in Nederland af met Vattenfall

| 21 juni 2022

Eerste turbine van Hollandse Kust Zuid Foto: Vattenfall/Ties van der Horst

Air Liquide en Vattenfall hebben hun samenwerking verder uitgebreid. De beide partijen hebben een Power Purchase Agreement (PPA) gesloten voor de levering van 115 MW duurzame elektriciteit van het offshore windpark Hollandse Kust Zuid. Het is de grootste PPA die Air Liquide tot nu toe afsloot in Nederland.

De overeenkomst begint in 2025 en kent een looptijd van 15 jaar. De overeenkomst stelt Air Liquide, een internationaal opererend bedrijf in gassen, technologieën en diensten voor industrie en gezondheid, in staat om haar bestaande industriële en medische gasproductie-installaties in Nederland en rest van de Benelux te voorzien van duurzaam opgewekte energie.

Vattenfall en Air Liquide sloten in maart 2021 ook al een PPA af voor Hollandse Kust Zuid. Het was toen het eerste stroomcontract aangekondigd voor Hollandse Kust Zuid en  tevens het eerste stroomcontract in Nederland voor Air Liquide.

Langlopende contracten, zoals de met Air Liquide afgesloten PPA’s, bieden financiële zekerheid voor de investeerders van het project en geven de kopende partij toegang tot hernieuwbare energie. Erik Suichies, Vice President Business Unit Customers: “Deze Power Purchase Agreement is een belangrijke stap voor Hollandse Kust Zuid. Langetermijn overeenkomsten, zoals PPA’s, zullen een belangrijke bijdrage leveren aan de decarbonisatiedoelstellingen van onze industriële partners en brengen tegelijkertijd de ambitie van Vattenfall dichterbij om binnen één generatieeen fossielvrij leven mogelijk te makenn.”

Over Hollandse Kust Zuid

Hollandse Kust Zuid ligt in de Noordzee, zo’n 18-35 kilometer uit de Nederlandse kust, tussen Den Haag en Zandvoort. Het offshore windproject, bestaande uit 140 Siemens Gamesa 11 MW windturbines met een totaal vermogen van 1.500 megawatt, moet in 2023 volledig operationeel zijn. Op dit moment worden er zowel funderingen als Windturbines geplaatst. Rond Pasen dit jaar werd de allereerste windturbine van het windpark opgebouwd. Hollandse Kust Zuid is eigendom van Vattenfall, BASF en Allianz.

Tags: , , , , ,

Category: Windenergie

Reacties zijn gesloten.