Antwerpse Haven gaat 5 nieuwe windmolens plaatsen

| 21 mei 2014

Een vijftal nieuwe windturbines met een vermogen van ieders 2.35 MW en een ashoogte van 138 m zullen in de Antwerpse Haven jaarlijks 35 GWh produceren. Dit komt overeen met een jaarlijks elektriciteitsverbruik van circa 10.000 gezinnen.

De toelating ging niet vanzelf omdat er rekening moest worden gehouden met vogeltrek. Tevens zorgde het dichtbij gelegen vliegveld voor weerstand. 

“Je zat met een hoogtebeperking, maar je hebt in de haven ook affakkeltorens die hoger zijn dan de turbines”, stelt Vleemo-bestuurder Rik Van de Walle. “Anderhalf jaar geleden werd de hoogtebeperking hier toch afgeschaft.” Hij betreurt dat het al van 2008-2009 geleden is dat Vleemo nog aan een eerder project heeft gebouwd. “Wij zijn er nu klaar voor. Hopelijk gaat het in de toekomst vooruit.”

Ook Antwerps havenschepen Marc Van Peel (CD&V) klaagt de gang van zaken aan. “We hopen dat er een Vlaamse overheid aankomt die meer mogelijkheden zal hebben om dit soort projecten een duw in de rug te geven. Vleemo begon in 2003. We zijn nu tien jaar verder. Dit moet vlùgger gaan.”
EWT.900kw.installation.web

Lees meer

Bron: HLM.be

Tags: , , , , ,

Category: Windenergie, Windmolens, Windparken, Windturbines

Reacties zijn gesloten.