Audi bouwt fabriek om windenergie op te slaan

| 21 februari 2013

Audi (de Duitse autofabrikant) start in de zomer van 2013 met het invoeden van synthetisch gas op het aardgasnetwerk in Duitsland. Audi bouwt hiervoor samen met SolarFuel een fabriek in Werlte. Deze zal elektriciteit van wind- of zonne-energie benutten om water elektrolystisch te splitsen in zuurstof en waterstof, waarna de waterstof verder reageert met kooldioxide uit de nabij gelegen biogasfabriek tot methaan. 

De fabriek in Werlte zal volgens de initiatiefnemers genoeg gas produceren om 1.500 auto’s per jaar meer dan vijftienduizend kilometer per jaar te laten rijden. Het hart van de fabriek – de reactor – is een ontwerp van MAN Diesel & Turbo.

Om het methaan op te slaan combineert SolarFuel twee bestaande technologieën. Zo maakt het gebruik van elektrolyse, die water splitst in waterstof en zuurstof. De andere is methanisering, waarbij methaan wordt geproduceerd uit waterstof en koolstofmonoxide. Het bedrijf zegt dat de innovatie ligt in de manier waarop het de twee processen combineert.

Klik hier voor het gehele artikel.
Bron: Duurzaam geproduceerd

Category: Bedrijven, Electriciteit, Groene energie, Windenergie

Reacties zijn gesloten.