Biden-regering kondigt eerste Offshore Wind Leaseverkoop aan in de Golf van Mexico

| 21 juli 2023

Het Amerikaanse ministerie van Binnenlandse Zaken heeft gisteren aangekondigd dat het de allereerste offshore windenergie-leaseverkoop in de Golf van Mexico zal houden. De veiling van de gebieden met een potentieel van 3,7 GW vermogen zal plaatsvinden op 29 augustus.

 

De aankondiging volgt op jaren van samenwerking met overheidsinstanties, staten, oceaangebruikers en belanghebbenden in de Golf van Mexico.

De Final Sale Notice (FSN), die op 21 juli 2023 in het Federal Register wordt gepubliceerd, omvat een gebied van 102.480 acres voor de kust van Lake Charles, Louisiana, en twee gebieden voor de kust van Galveston, Texas, waarvan het ene 102.480 acres en het andere 96.786 acres omvat. Het FSN geeft gedetailleerde informatie over de definitieve leasegebieden, leasevoorwaarden en veilingdetails. Het identificeert ook gekwalificeerde bedrijven die kunnen deelnemen aan de leaseveiling.

Eerder dit jaar kondigde het ministerie de Proposed Sale Notice aan voor de ontwikkeling van offshore windenergie in de Golf van Mexico. Uit de 60 dagen durende commentaarperiode ontving het BOEM commentaar op verschillende leasevoorwaarden. Enkele van deze bepalingen, die deel uitmaken van het FSN, zijn:

  • Biedingskredieten voor bieders die zich verbinden tot het ondersteunen van opleidingsprogramma’s voor arbeidskrachten, het ontwikkelen van een binnenlandse toeleveringsketen voor de offshore windenergie-industrie,
  • Biedingskredieten voor het opzetten van en bijdragen aan een compensatiefonds voor de visserij of bijdragen aan een bestaand fonds om potentiële negatieve gevolgen voor de commerciële en recreatieve visserij als gevolg van de ontwikkeling van offshore windenergie in de Golf van Mexico te verzachten, en
  • eisen dat de huurders regelmatig een voortgangsverslag indienen met een samenvatting van de samenwerking met inheemse gemeenschappen en oceaangebruikers die mogelijk de gevolgen ondervinden van de voorgestelde offshore windenergieactiviteiten.

De gebieden worden op 29 augustus geveild door het Bureau of Ocean Energy Management (BOEM). Details over het FSN en een kaart van het gebied zijn te vinden op de website van BOEM.

Golf van Maine & Ocean Wind 1

De aangekondigde leaseverkoop volgt op de derde goedkeuring eerder deze maand door de regering Biden-Harris van een offshore windenergieproject op commerciële schaal in de Verenigde Staten. Eerder deze maand maakte BOEM bekend dat de ontwerp-Milieubeoordeling (EA) voor de mogelijke uitgifte van een offshore windonderzoeksleasing in de Golf van Maine beschibaar beschikbaar is gesteld. De EA is tot 21 augustus 2023 23.59 uur (Eastern Time) beschikbaar voor consultatie en reacties van belanghebbenden.

Begin juli kondigde BOEM aan dat het plan voor de bouw en exploitatie van het Ocean Wind 1 project voor de kust van New Jersey is goedgekeurd. Het project, dat ongeveer 13 zeemijl ten zuidoosten van Atlantic City ligt, zal een geschatte capaciteit hebben van 1.100 megawatt aan schone energie – goed voor 380.000 huishoudens – en zal naar verwachting meer dan 3.000 goedbetaalde banen opleveren tijdens de ontwikkeling en een driejarige bouwcyclus.

30 GW tegen 2030

Alle projecten dragen bij aan de doelstelling van de regering Biden-Harris om tegen 2030 30 GW offshore windenergie op te wekken en tegen 2035 een koolstofvrije elektriciteitssector te bereiken. BOEM verwacht tegen 2025 minstens 16 bouw- en exploitatieplannen van commerciële offshore windenergiefaciliteiten te beoordelen, wat goed zou zijn voor meer dan 27 GW aan schone energie voor het land.Bron: Doi.gov/BOEM

Tags: , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.