Coöperatieve Bossche Windmolen West volledig opgebouwd

| 21 juni 2021
De Bossche Windmolen staat

Bron: BWW

Dit weekend is de opbouw van de Bossche Windmolen West voltooid. De windmolen maakt onderdeel uit van Windpark De Rietvelden en is in handen van 540 Bossche burgers en ondernemers, verenigd in Coöperatieve vereniging Bossche Windmolen West (BWW). Naar verwachting zal de windmolen in september volledig operationeel zijn.

BWW werkt samen met duurzame energieontwikkelaar Pure Energie aan windpark De Rietvelden op het bedrijventerrein De Rietvelden bij ’s-Hertogenbosch. In het windpark komen in totaal 4 turbines van Nordex te staan. Het gaat om het type N117/3600, met een ashoogte van 119 m, een rotordiameter van 117 m en een tiphoogte van 177,5 m. Eén van de windturbines is in eigendom van de 540 leden van BWW die hiervoor Bossche Windmolen Delen konden kopen. Pure Energie is eigenaar van de overige 3 windturbines.

In februari werd de eerste funderingspaal geslagen voor de coöperatieve windmolen. Vorige week kon met de opbouw begonnen worden. Voor deze werkzaamheden werd een 140-meter hoge Sarens kraan gebruikt dat met 35 vrachtwagens naar het terrein vervoert moest worden.

Korting op energierekening

De opbrengst van de windmolen wordt jaarlijks verdeeld onder de leden van BWW via energy credits: een korting op de elektriciteitsrekening. De coöperatief geproduceerde elektriciteit wordt de eerstkomende vijf jaar via het bestaande netwerk aangeleverd door Raedthuys Pure Energie. De leden van coöperatie BWW krijgen tevens een flinke korting op de stroomprijs. Samen met het deel van de opbrengst dat de leden in energy credits krijgen uitgekeerd, verdienen zij de kosten van de Bossche Windmolen Delen naar verwachting binnen 8 jaar terug. Daarnaast wordt een deel van de opbrengst gebruikt voor educatie en nieuwe duurzame projecten in de omgeving.  Bron: BWW

Tags: , , , , ,

Category: Windenergie

Reacties zijn gesloten.