Corio Generation heeft plannen voor 5+ GW offshore windenergie in Brazilië

| 21 juni 2022

Corio Generation, een in april dit jaar door de Macquaries Green Investment Group (GIG) opgerichte zelfstandige onderneming voor de wereldwijde ontwikkeling van offshore windenergieprojecten, wil voor meer dan 5.000 MW aan offshore wind ontwikkelen in Brazilië.

In de laatste 18 maanden heeft GIG met als partner het lokale energiebedrijf Servtec de mogelijkheden geanalyseerd waar in Braziliaanse wateren de beste voorwaarden zijn om met succes offshore windenergieprojecten met vaste fundamenten te realiseren.

Als resultaat van deze analyse zullen Corio en Servtec leaseovereenkomsten aanvragen voor vijf projecten in de noordoostelijke, zuidoostelijke en zuidelijke maritieme gebieden van het land, variërend van ongeveer 500 MW tot meer dan 1,2 GW aan geïnstalleerd vermogen. Het gaat om de volgende gebieden:

Projectnaam Zeegebied Vermogen (MW)
Costa Nordeste Offshore Noordoost kust 1.200+
Vitoria Offshore Zuidoostkust 495+
Guarita Offshore Zuidkust 1.200+
Cassino Offshore Zuidkust 1.200+
Rio Grande Offshore Zuidkust 1.170+

Corio werd pas in april 2022 gelanceerd en heeft nu al een ontwikkelportfolio van offshore windenergieprojecten van meer dan 20.000 MW. Kort geleden annonceerde Corio een offshore windenergieproject aan de Australische kust van de Staat Victoria met een vermogen tot 2.500 MW. Één maand geleden maakte Corio de samenwerking bekend met het Canadeze pensioenfonds Ontario Teacher’s Pension Plan. Het Canadeze pensioenfonds heeft in het kader van de samenwerking de intentie om de ontwikkeling van offshore windenergieprojecten te financieren met een totaal vermogen tot 9.000 MW. Bron: Corio Generation

Tags: , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.