De Monden verwijt Emmer college komst windmolens

| 21 augustus 2014

Inwoners van De Monden (vlakbij Ter Apel) balen flink omdat ze waarschijnlijk toch de windmolens krijgen in hun gemeente. Eerder leken de windturbines naar Runderveen, Klazienaveen, te gaan. Maar de provincie plaatst extra windmolens in de gemeente Emmen. En is het Mondengebied weer in beeld.

Het Mondengebied van de gemeente Emmen bestaat uit de dorpen Emmer-Compascuüm, Roswinkel, Emmer-Erfscheidenveen, Nieuw-Weerdinge, Weerdinge en Foxel-Scholtenskanaal. Volgens woordvoerder Wim Katoen van Erkende Overlegpartners De Monden, zat dit besluit van de provincie er wel aan te komen. Hij neemt het het college van Emmen kwalijk dat ze zich zo hebben verzet tegen de komst van windmolens.

Katoen denkt dat als het college het gesprek met de provincie was aangegaan, Emmen er een stuk beter vanaf was gekomen: ‘Dan had je bijvoorbeeld kunnen praten over waar de windmolens moeten komen en hoe de gebieden er van kunnen profiteren.’ Volgens Katoen heeft wethouder Van der Weide de deur naar de provincie dichtgegooid.

windmolen mist

Tags: , , , , ,

Category: Groene energie, Onshore windparken, Onshore windparken, Overheid, Windenergie, Windmolens, Windturbines

Reacties zijn gesloten.