Eemshaven krijgt nieuwe energie door wind

| 21 mei 2014

In de Beatrixhaven in de Eemshaven rijden vrachtwagens momenteel af en aan. De oorzaak ligt hem in het feit dat Groningen Seaports 60 miljoen euro gaat investeren om een deel van de Eemshaven volledig geschikt te maken voor offshore windparken. De Offshore windenergie zorgt voor deze forse impuls. 

In het najaar zullen de grondwerkzaamheden afgerond zijn. En naar verwachting is de uitbreiding van de Beatrixhaven in de Eemshaven begin 2015 gereed.

In de toekomst zal de Beatrixhaven voornamelijk gebruikt worden om onderdelen voor de offshore windparken te transporteren. Na de realisatie is de kade 1.420 m lang. Ook is een speciaal gedeelte van de kade ontworpen voor zeer zware ladingen zoals de verschillende onderdelen van een windmolen. Tevens komen er bijzondere schepen in de haven — van eenvoudig tot een immens platform à la Pacific Orca.

Groningen Seaports voert diverse gesprekken over de verkoop van de gronden rondom dit havenbekken waarvoor ca. 90 ha beschikbaar is.

Eemshaven krijgt nieuwe energie

Eemshaven krijgt nieuwe energie

Bron: GIC

 

Tags: , , , ,

Category: Bedrijven, Electriciteit, Offshore Windparken, Offshore windparken, Onshore windparken, Wereldwijd Windparken, Windenergie, Windmolens, Windparken, Windturbines

Reacties zijn gesloten.