Eerste paal geslagen voor Windpark Jacobahaven repowering

| 21 juni 2024

De eerste paal voor de fundering van de eerste van drie windturbines voor Windpark Jacobahaven op Noord-Beveland is geslagen. Dit meldt Lighthouse Projects, dat betrokken is bij de ontwikkeling en de realisatie van het windpark.

Bron: Lighthouse Projects

Windpark Jacobahaven betreft een repowering-project van ontwikkelaar E-Connection waarbij drie Vestas V90 windturbines met elk 3 MW vermogen uit 2006 op nagenoeg dezelfde locaties worden vervangen door drie exemplaren met meer vermogen met een maximale tiphoogte van 150 meter.

Begin april is begonnen met het demonteren en verwijderen van de oude windturbines. Ondertussen is de eerste van de oude drie windturbines al weggehaald. Na revisie wordt deze windturbine in Italië weer opgebouwd om daar nog jaren duurzame windenergie op te kunnen wekken. Nu is dus een begin gemaakt aan de bouw van de funderingen voor de nieuwe windturbines.

Deze nieuwe turbines moeten volgend jaar september operationeel zijn. De locatie is uitdagend waarbij er gewerkt wordt in de beheergebieden van Rijkswaterstaat en het Waterschap Scheldestromen.

Tags: , , , ,

Category: Onshore windparken, Windenergie

Reacties zijn gesloten.