Emmen wil geen windmolens

| 21 juli 2014

Ondanks dat de gemeente Emmen vroeger afspraken met de provincie heeft gemaakt om 60 MW aan windenergie te installeren heeft het een brief gestuurd aan de provincie waarin het kenbaar maakt dat het geen windmolens wil plaatsen.

Wethouder René van der Weide is verantwoordelijk voor milieu en duurzaamheid: ‘De verkiezingsuitslag in onze gemeente zegt iets over de weerstand die er is tegen windmolens. De inwoners van de gemeente Emmen hebben zorgen over de overlast en hun gezondheid door bijvoorbeeld het geluid en de slagschaduw van de windmolens. Dit kunnen en willen wij niet zomaar naast ons neerleggen. Daarnaast vinden wij de 200 meter hoge windmolens niet in ons mooie landschap passen. Daarom blijven we met de provincie in gesprek met de insteek: geen windmolens in de gemeente Emmen’.

In opdracht van het Rijk moet de provincie 285,5 megawatt aan windenergie realiseren in Drenthe en wil dit doen in de gemeenten Aa en Hunze, Borger-Odoorn, Coevorden en Emmen. De provincie is het bevoegd gezag voor het plaatsen van 5 tot 100 megawatt aan windenergie. Dat betekent dat de provincie de bouw van windmolens in de gemeente Emmen mogelijk kan maken, zonder toestemming van de gemeente. De provincie moet dan een zogeheten Provinciaal Inpassingsplan maken.

meeden

Lees meer

Bron: Emmen

Tags: , , , ,

Category: Windenergie, Windmolens, Windparken, Windturbines

Reacties zijn gesloten.