GE bevestigt contract voor Dogger Bank C met Haliade-X 14 MW turbine

| 21 mei 2021
GE Haliade-X 14 MW voor Dogger Bank C

© GE Renewable Energy

Eind 2020 werd bekend dat GE Renewable Energy (GE) als voorkeursleverancier was geselecteerd voor Dogger Bank C, de derde fase van het Dogger Bank offshore windpark in het VK. Deze week kondigde de turbineleverancier aan dat de opdracht nu definitief is.

Het offshore windpark Dogger Bank bestaat uit de deelprojecten A,B en C met elk 1,2 GW vermogen. Voor de deelprojecten A en B werd al eerder de 13 MW versie van de Haliade-X offshore windturbine van GE besteld. Voor Dogger Bank C levert GE 87 van de 14 MW versie van het platform. Het is daarmee de eerste bevestigde commerciële order voor deze versie. Naast de levering van de windturbines is ook onderhoud en service voor 5 jaar onderdeel van de order.

Het contract is nog onder voorwaarde van het bereiken van financial close voor Dogger Bank C. Verwacht wordt dat deze in de loop van 2021 wordt bereikt. Naar verwachting zal de turbine installatie in 2025 beginnen en zal Dogger Bank C 2026 operationeel zijn.

De eigenaren van Dogger Bank A en B zijn het Britse energiebedrijf SSE (Scottish and Southern Energy) Renewables (40%), het Noorse energiebedrijf Equinor (40%) en het Italiaanse energiebedrijf Eni (20%). De eigenaren van Dogger Bank C zijn op 50/50 basis SSE Renewables en Equinor.

Tags: , , , , , ,

Category: Wereldwijd, Windmolens

Reacties zijn gesloten.