GustoMSC introduceert nieuwe serie heavy lift kraanschepen

| 21 juni 2022

Foto: NOV.com

GustoMSC heeft de nieuwe serie ENSIS heavy lift kraanschepen aangekondigd. Hiermee wil de scheepsontwerper tegemoet komen aan de installatie eisen van de in omvang en gewicht toenemende monopiles en jacket funderingen voor offshore windparken.

De ENSIS-serie is gebaseerd op een geïntegreerde ontwerpbenadering en beschikt over schaalbare en volledig aanpasbare ontwerpen en over volgende generatie kraan- en dekuitrustingen, ontwikkeld door andere groepen binnen de business unit Marine & Construction van NOV.

ENSIS 3000, 4000 & 5000

Het ENSIS 5000-ontwerp is het grootste en meest capabele van de serie tot nu toe. GustoMSC’s technische analysevaardigheden op het gebied van bewegingen, dynamische positionering en afmeren en een grondige analyse van het installatieproces en de eisen die daaraan worden gesteld, vormden de leidraad voor zowel het ontwerp als de ontwikkeling van de missie-apparatuur.

Het zeer robuuste kraanschip is ongeveer 220 m lang en 55 m breed, met 9.500 m2 dekruimte. Een 5.000t-rated heavy lift kraan met een verhoogd lastmoment en hefhoogte voor een balans in efficiëntie en flexibiliteit. Het schip is ontworpen rond een gecombineerde ophaalscharnier met een bewegingsgecompenseerde grijper, waardoor de ENSIS 5000 tot zes XXXL monopiles in één keer kan oppakken. De diepgang is geoptimaliseerd om te kunnen werken vanaf gewone rangeerterreinen, en een opvouwbaar A-frame maakt mobilisatie over de hele wereld mogelijk, aldus GustoMSC.

De nieuwste energiebesparende, terugwinnings- en opslagoplossingen en nieuwe of alternatieve brandstoffen kunnen worden opgenomen in de ENSIS 5000.

De ontwerpen van de ENSIS 3000 en ENSIS 4000 zijn gebaseerd op dezelfde principes en expertise als de ENSIS 5000, maar zijn ontwikkeld om specifieke uitdagingen aan te gaan of specifieke mogelijkheden te laten zien. De ENSIS 3000 is een compact ontwerp waarmee kleinere monopiles, pin-piles of zuigankers efficiënt kunnen worden geïnstalleerd, terwijl de ENSIS 4000 mogelijkheden biedt voor de zich ontwikkelende Amerikaanse markt en Jones Act-compliant schepen. Bron: Nov.com

Tags: , , , , , ,

Category: Windenergie

Reacties zijn gesloten.