Investeerders verwachten felle strijd offshore windparken Noordzee

| 21 januari 2015

Investeerders verwachten een felle strijd om de nieuwe windparken in de Noordzee.Omdat ze er geld mee denken te verdienen. Vogelsterfte is nog een punt van zorg, vooral voor de PVV.

Bijna alle grote Nederlandse en Europese energiebedrijven; meerdere Amerikaanse en Aziatische projectontwikkelaars en financiers; zelfs één grote Arabische investeerder die vooralsnog anoniem wil blijven. Zij hebben allemaal belangstelling voor de ontwikkeling van nieuwe windparken op de Noordzee,waarmee dit najaar na jarenlange discussie wordt begonnen.

De eerste informatiebijeenkomst van het ministerie van Economische Zaken over de aanbesteding van het eerste windpark in de nieuwe reeks, Borssele 1, werd vier maanden geleden bijgewoond door iets meer dan dertig mensen.

Op de laatste bijeenkomst waren het er al meer dan 150, zegt één van de aanwezigen. Energiebedrijven en ontwikkelaars zien volop kansen en verwachten een felle onderlinge strijd over wie de projecten in de wacht gaat slepen.

alstom

Lees meer

Bron: NWEA en de Volkskrant

Tags: , , , ,

Category: Bedrijven, Beleggen, Electriciteit, Groene energie, Offshore windparken, Overheid, Windenergie, Windmolens, Windturbines

Reacties zijn gesloten.