Misschien minder subsidie windpark Westermeerwind in IJsselmeer Noordoostpolde

| 21 december 2017

Ministerie van EZ gaat een onderzoek starten naar de subsidies die verstrekt zijn aan de initiatiefnemers van windpark Westermeerwind in het IJsselmeer bij de Noordoostpolder.  De initiatiefnemers  schrijven in een persbericht dat de uitgifte van aandelen en obligaties voor de inwoners van Noordoostpolder, Urk en Lemsterland daardoor wordt uitgesteld. 

In de Tweede Kamer leven vragen over het windpark en de verstrekte subsidie. Het park kreeg in 2012 92 miljoen euro aan subsidie. Deze subsidie werd verstrekt bovenop een eerdere subsidie van ongeveer een half miljard euro. In Den Haag vragen politici zich af of die subsidie wel te rijmen is met de verdiensten voor de initiatiefnemers en eventuele aandeelhouders.

Een woordvoerder van het ministerie laat weten dat het om een reguliere toetsing gaat. Deze controle staat los van de kamervragen of de berichtgeving van Omroep Flevoland en het Financiële Dagblad over het enorme rendement dat  de initiatiefnemers op basis van de flinke  subsidies halen. De initiatiefnemers zijn teleurgesteld dat de participaties dit jaar niet meer uitgegeven kunnen worden.

Bron: Omroep Flevoland

Tags: , , , , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.