Opbouw Windmolen De Noord gestart

| 21 november 2022

© Traais Energie Collectief

Met de aankomst van de gondel en de bladen zijn alle grote componenten voor Windmolen De Noord op locatie. Ondertussen is de opbouw van de torendelen al aan de gang.

Windmolen De Noord wordt gebouwd aan de Bredeweg in Terheijden, tussen de Mark en knooppunt Zonzeel en is in handen van het Traais Energie Collectief. De windmolen is geleverd door de Duitse leverancier Nordex. Het gaat om het type N149 met een ashoogte van 135 meter, een rotordiameter van 149 meter en een opgesteld vermogen van 5,7 MW.

Windmolen De Noord wordt niet op het landelijk elektriciteitsnet aangesloten. De opgewekte stroom, jaarlijks ongeveer 10 miljoen kWh, gaat via een eigen kabel naar de Energiebrouwerij in Terheijden. Vandaar uit de Energiebrouwerij worden Terheijdense huishoudens van groene stroom en duurzame warmte voorzien.

Energie A16

Windmolen De Noord maakt onderdeel uit van het grotere project Energie A16 waarbij 28 windturbines langs snelweg A16 in de provincie Noord-Brabant wordt ontwikkeld. Zes hiervan komen bij knooppunt Zonzeel te staan. Windmolen De Noord is hier een van. De overige 5 windturbines zijn in handen van Eneco en Pure Energie.  Bron: Traais Energie Collectief

Tags: , , , ,

Category: Onshore windparken, Windenergie

Reacties zijn gesloten.