RSA Nederland verzekert grootste windpark Nederland

| 21 maart 2013

Op 1 maart 2013 werd in het kantoor van RSA Nederland, de Maastoren te Rotterdam, in het bijzijn van de directie van opdrachtgever NOP Agrowind CV en diens adviseur voor verzekeringszaken en risico’s Marsh Nederland en de volgverzekeraars, de verzekeringsovereenkomst getekend voor de nieuwbouw van het grootste windturbinepark dat er de komende periode op het vaste land gebouwd gaat worden.

Het betreft hier de installatie van 26 stuks 7.5 MW Enercon windturbines in de Noordoostpolder nabij Emmeloord in opdracht van NOP Agrowind CV, een grotendeels particulier initiatief van lokale agrarische ondernemers. Deze windturbines gelden als ‘state of the art’ en genereren op jaarbasis groene stroom voor 180.000  huishoudens. Ter indicatie hebben de windturbines een hoogte van 135 meter met een blad diameter van ruim 127 meter. De totale constructie hoogte komt op 198,5 meter en daarmee zijn deze windturbines meteen de grootste in zijn soort.

Met de realisatie van dit windpark wordt een belangrijke bijdrage geleverd aan de doelstelling van de Nederlandse overheid om in 2020 20% van de energiebehoefte in Nederland op te wekken met groene energiebronnen.De ontwikkeling van het park startte al meer dan 15 jaar geleden en voor de opdrachtgever breekt dan nu ook eindelijk de uitdagende periode aan waarin het project werkelijkheid wordt.Het project is op 15 februari 2013 aangevangen en de eerste windturbines worden naar verwachting de eerste helft van 2014 opgeleverd. De projectsom bedraagt 400 miljoen euro.

 

 

 

 

 

 
Voor meer informatie over het windpark van NOP Agrowind verwijzen wij u graag
naar de website www.nopagrowind.nl

Heeft u vragen over bovenstaande dan kunt u contact opnemen met Eric Kerkhof,
Manager Construction, Engineering & Renewable Energy, per email eric.kerkhof@eu.rsagroup.com
of telefonisch op 0102423345.

 

 

Category: Bedrijven, Electriciteit, Groene energie, Onshore windparken, Onshore windparken, Rotorblad, Wereldwijd, Windaanbod, Windenergie, Windmolens, Windparken, Windturbines

Reacties zijn gesloten.