Siemens servicelocatie voor windparken geopend

| 21 oktober 2015
Siemens heeft de locatie in Lemmer als centraal punt voor onderhoud aan windturbines in ons land vorige week geopend. Lemmer wordt de thuisbasis voor 15 jaar onderhoud aan windpark Westermeerwind in het IJsselmeer waar 48 windturbines gebouwd worden die stroom gaan leveren voor zo’n 16.000 huishoudens.
 
Burgermeester Aalberts vertelt: “De servicelocatie is een impuls voor de werkgelegenheid. Direct voor het onderhoudspersoneel maar ook voor toeleveranciers. Op dit moment werken er al vanuit Lemmer 20 personeelsleden. 

“Siemens heeft voor Lemmer als thuisbasis gekozen vanwege de goede faciliteiten en bereikbaarheid, de gunstige ligging direct aan het IJsselmeer, de lokale voorzieningen, de goede samenwerking met de eigenaar van de locatie en de mogelijkheid voor eventuele uitbreiding”, aldus David Molenaar, directeur Siemens Wind Power.

In de industriehaven in Lemmer is een pand gehuurd, waarin een kantoor en een opslagruimte voor onderdelen zijn gevestigd. Tevens is een onderhoudsschip, een zogenaamd crew transfer vessel (CTV), afgemeerd in jachthaven De Punt voor het onderhoud aan Windpark Westermeerwind.

ONDERHOUDSSCHIP-SIEMENS-LEMMER

Onderhoudsschip Siemens voor windpark Westermeerwind

 

Tags: , , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.