Sif gaat capaciteitsreservering aan voor Baltyk II en III monopiles

| 21 april 2023

Bron: Sif

Sif is samen met de joint venture Equinor-Polenergia (“JVEP”) een capaciteitsreservering aangegaan voor de levering van 90 monopiles voor JVEPs Baltyk II en III.

Dit zal, eenmaal afgerond, het eerste contract zijn onder de voorwaarden van de strategische samenwerkingsovereenkomst die Sif en Equinor zijn aangegaan met betrekking tot het uitbreidingsproject waar Sif aan begonnen is. De monopiles zullen worden geproduceerd in 2025-2026 en hebben een geschatte gewicht van ongeveer 105 kiloton.

Baltyk II en III zijn twee offshore windprojecten in de Poolse Oostzee met een totaal vermogen van potentieel 1.440 MW. Bałtyk II en III dekt een gecombineerd gebied van ongeveer 240 vierkante kilometer, gelegen tussen 22 km en 37 km van de kust. De waterdieptes variëren van ongeveer 25 tot 40 meter.

Fred van Beers, CEO van Sif Holding: “Het is geweldig om dit volgende hoofdstuk te zien van de succesvolle samenwerking die Sif en Equinor in de loop van de jaren hebben ontwikkeld en die materiële vorm heeft gekregen in de recent ondertekende raamovereenkomst. ‘’

‘’We zijn ook blij om Polenergia als een nieuwe potentiële klant te verwelkomen.

‘’We kijken er erg naar uit om gezamenlijk dit enorme windmolenpark te ontwikkelen dat meer dan 2 miljoen Poolse huishoudens van groene stroom kan voorzien en dat nog een belangrijke bijdrage zal leveren aan het EU-transitieprogramma voor energie.”

Tags: , , , , , , ,

Category: Windenergie

Reacties zijn gesloten.