TenneT doet 1,25 miljard euro uitgifte van groene obligaties

| 21 mei 2019

TenneT Holding B.V.  heeft gisteren, 20 mei, een nieuwe emissie van 1,25 miljard euro van groene obligaties gedaan in het kader van haar groene obligatieprogramma.

De uitgifte is opgesplitst in twee tranches van 500 miljoen euro (looptijd: 11 jaar, coupon: 0,875%) en 750 miljoen euro (looptijd: 20 jaar, coupon: 1,500% ). TenneT vermeldt hierin begeleid te worden door vijf banken: ABN AMRO, Barclays, HSBC, NatWest Markets en SMBC.

TenneT geeft aan dat het de komende tien jaar EUR 35 miljard verwacht te investeren in offshore en onshore netaansluitingen in heel Nederland en Duitsland. Zo’n 80 procent van de investeringen van TenneT is gerelateerd aan duurzame opwekking van elektriciteit, zoals wind- en zonne-energie. TenneT verwacht in de periode tot 2030 ongeveer 25 Gigawatt (GW) aan aansluitvermogen te hebben gerealiseerd voor offshore windparken in het Nederlandse en Duitse deel van de Noordzee. Met deze capaciteit kunnen 31 miljoen huishoudens elk jaar weer een jaar lang van groene stroom worden voorzien. Bron & beeld: TenneT

Tags: , , , , , , , , , ,

Category: Electriciteit, Offshore windparken, Onshore windparken

Reacties zijn gesloten.