Verkoop groot deel activiteiten Senvion aan Siemens Gamesa Renewable Energy een feit

| 21 oktober 2019

©Senvion

Senvion heeft een groot deel van haar Europese onshore activiteiten en haar bladenfabriek in Portugal verkocht aan Siemens Gamesa Renewable Energy (SGRE). Dit maakte de Duitse windturbinefabrikant vandaag bekend.

De transactie was op 11 oktober al door het comité van crediteuren goedgekeurd maar het contract werd vandaag officieel getekend. De transactie van de onshore activiteiten zal naar verwachting nog voor het einde van het jaar plaatsvinden. De transactie is nog onderworpen aan wettelijke goedkeuringen en andere gebruikelijke voorwaarden.

Senvion is al 25 jaar actief als windturbine ontwikkelaar. In 1994 kwam het bedrijf met haar eerste, 600 KW,  windturbine op de markt. Door de jaren heen heeft het bedrijf haar portfolio sterk uitgebreid met 2 tot 6.33 MW turbines.

Senvion raakte ondanks een goed orderportefeuille echter onlangs in de financiële problemen. In april dit jaar heeft de windturbinefabrikant uitstel van betaling moeten aanvragen. Bij de verkoop aan SGRE zijn meer dan 2.000 (bijna 60%) banen veiliggesteld. Voor de andere activa van Senvion, waaronder de Indiase operaties en de niet Europese servicewerkzaamheden wordt nog verder gepraat met potentiële kopers.

Rothschild & Co heeft gedurende het proces als financiële adviseur voor Senvion opgetreden.

Tags: , ,

Category: Windturbines

Reacties zijn gesloten.