Vestas levert turbines voor Windpark Landtong Rozenburg

| 21 december 2020

Bron: Eneco

Eneco Verda B.V., een dochteronderneming van Eneco B.V. heeft Vestas een contract gegund voor de levering van de turbines voor Windpark Landtong Rozenburg. De Deense turbineleverancier gaat negen V126-3.45 MW leveren met 3,8 MW vermogen in Power Optimized Mode.

Windpark Landtong Rozenburg is gelegen op een schiereiland in de haven van Rotterdam. Eneco Verda B.V. gaat de 10 bestaande windturbines vervangen door 9 nieuwe turbines met meer vermogen. De huidige winturbines hebben een tiphoogte (hoogte mast inclusief lengte wiek) van 110 meter. De V126-3.45 MW turbines in Power Optimized Mode komen op een toren van 130 meter te staan. Het contract omvat de levering, installatie en inbedrijfstelling van de windturbines, evenals een VestasOnline® Business SCADA-oplossing, waardoor de uitvaltijd van turbines wordt verminderd en zo de energie-output wordt geoptimaliseerd.

Walstroom
Naast de levering en installatie van de turbines zal Vestas tevens gedurende 15 jaar service verlenen. Als de windturbines gereed zijn gaan deze ook via een nieuw walstroomsysteem stroom leveren aan diverse schepen in de haven van Rotterdam.

De leveringen starten naar verwachting in het eerste kwartaal van 2022 en de inbedrijfstelling is gepland in het derde kwartaal van 2022.

Met de order heeft Vestas straks meer dan 2 GW aan geïnstalleerde onshore windvermogen in Nederland.

 

 

Tags: , , , , , , ,

Category: Onshore windparken, Windenergie

Reacties zijn gesloten.