Voorst blokkeert financiering windpark Zutphen

| 21 juni 2016
Gemeentebelangen en VVD Liberaal 2000 hebben gisteravond geen groen licht gegeven voor een financiering voor een windpark op industrieterrein De Mars in Zutphen. De fracties willen niet nu al 60.000 euro steken in windturbines maar een onderzoek naar een grootschaliger project afwachten.

CDA en D66 reageerden hevig teleurgesteld op het voorstel van onder meer hun coalitiepartner. “Dit amendement slaat het fundament onder het totaalpakket vandaan”, stelde Cees Booster (CDA). D66’er Annetta Lasance noemde het schrappen van dit deel van de duurzaamheidsplannen “doodzonde, en een slecht signaal naar de maatschappij”.

 

Fractievoorzitter van GB, Sander Stronks, benadrukte ‘niet tegen’ windmolens te zijn. “Maar nu wordt er één project naar voren getrokken; dan staan ze volgende week van het volgende particuliere initiatief op de stoep.” Gerard D’Hert van VVD-Liberaal 2000 opperde te kijken naar projecten in zee, “en niet binnen de gemeentegrenzen.”
Wethouder Arjen Lagerweij (GB) betuigde zich een voorstander van de gelden voor IJsselwind, zoals het project bij Zutphen heet. Tegelijkertijd kon hij wel met het voorstel leven: “Dit amendement zie ik niet als afstel, maar als uitstel.”

GB en VVD-Liberaal2000 stemden als enigen voor hun voorstel, genoeg voor een meerderheid. Na het zomerreces komt het financieren van de windmolens als los item terug op de agenda.

Bron: De Stentor

Tags: , , , , , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.