Windpark Westermeerwind vandaag officieel geopend

| 21 juni 2016

Vandaag wordt het windpark Westermeerwind met in totaal 48 windturbines (Siemens SWT-3.0, 95 m ashoogte) met een totaal vermogen van 144 MW vergelijkbaar met stroomverbruik van 160.000 inwoners, officieel geopend. Samen met twee andere windparken NOP Agrowind en Windpark Zuidwester vormt het windpark Westermeerwind Windpark Noordoostpolder. Dit windpark is het grootste windpark van Nederland en kan jaarlijks met 86 windturbines voldoende energie opwekken vergelijkbaar met het verbruik van 400.000 huishoudens. 

Windpark Westermeerwind bestaat uit 48 windmolens in het Ijsselmeer. Ze staan in lijn met de Noordermeerdijk en Westermeerdijk. Op de dijken zelf staan nog eens 38 windturbines van windpark NOP Agrowind (26 windturbines) en Windpark Zuidwester (12 windturbines).

Meer dan 20 jaar lang werkten akkerbouwers Tjitte de Groot en Pieter Meulendijks aan hun droom. Naast agrarisch ondernemers werden ze windondernemers. De gemeente Noordoostpolder kiest voor concentratie van de windturbines. Om die reden zijn de windturbines in een lijn langs de dijken van de Noordoostpolder komen te staan.

Een jaar nadat windpark Westermeerwind operationeel is kunnen inwoners en agrariërs uit de Noordoostpolder, Urk en voormalig Lemsterland deelnemen via obligaties of aandelen. Interesse? info@westermeerwind.nl

Om te zien hoeveel windstroom windpark Westermeerwind opwekt is er een app van Westermeerwind ontwikkelt die nu ook verkrijgbaar is.

DSC_0421

 

Tags: , , , , , , , , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.