Windpark Westfrisia krijgt groen licht

| 21 februari 2017

De Provinciale Staten in Haarlem hebben ondanks veel acties besloten dat Windpark Westfrisia bestaande uit 5 windturbines met een totaal vermogen van 10-13 MW gebouwd gaat worden. De windturbines komen parallel aan en ten noorden van de N302/Westfrisiaweg/uitbreiding N23. Uit de eerste reacties van de partijen lijkt het erop dat de partijen vooral gekeken heeft naar de procedure en de mogelijk voor participatie door de burgers.

De provinciale afdelingen van VVD, CDA, D66 stemden allen in met het plan. D66 NH woordvoerder Duurzaamheid en Energie Suzanne Klaassen: “D66 had twee beoordelingscriteria meegegeven bij het ingang zetten van de PIP: is er sprake van een goede ruimtelijke ordening en zijn er mogelijkheden voor participatie?”

D66 heeft in deze situatie, waarbij er zoveel heftige reacties en vragen zijn van betrokken bewoners, extra goed gekeken naar de juistheid van de voorstellen en het volgen van de regels die in meerderheid in de Staten zijn afgesproken. “Wij zijn tevreden dat er sprake is van een goede ruimtelijke ordening.

En er ligt een participatieplan dat verder gaat dan de NWEA gedragscode. Wat D66 betreft behoort Windpark Westfrisia tot de parken die gaan bijdrage aan het energieneutraal maken van onze provincie.”

Klik hier voor meer informatie

 

Tags: , , , , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.