Aspiravi-groep start bouw vierde windpark op Curaçao

| 22 februari 2024

Aspiravi-groep, een Belgische hernieuwbare energie ontwikkelaar, is onlangs op de Koraal Tabak site aan de Oostkust van Curaçao gestart met de bouw van een vierde windpark op het eiland. Het windpark, NuKoraal Tabak, zal een opgesteld vermogen hebben van 22,5 MW.

Aqualectra, een lokale nutsbedrijf, en NuCapital Aspiravi bouwen samen vijf windturbines op Koraal Tabak. Tijdens de officiële inhuldigingsceremonie werd o.a. de eerste symbolische schop in de grond gezet door Eerste Minister Gimar Pisas, werd het bouwbord onthuld en werd er duiding gegeven bij het project door verschillende leden van de Ministerraad, alsook door Roy M Kolader (Managing Director – NuCapital) en Neysa Isenia (acting CEO – Aqualectra).

Momenteel worden de funderingswerken uitgevoerd. De effectieve opbouw van de windturbines is gepland voor na de zomer. Als alles volgens plan verloopt, zal windpark NuKoraal Tabak nog dit jaar groene stroom produceren. Op dat moment zal dan minstens 50% van het elektriciteitsverbruik in Curaçao uit hernieuwbare energiebronnen kunnen worden opgewekt, zo meldt Aspiravi. Dat aandeel kan in de toekomst nog verder stijgen.

Bovendien dragen de windturbines bij aan het verlagen van de energieprijzen en het verminderen van de brandstofimport. Op die manier kan het lokale nutsbedrijf Aqualectra haar ambitie kracht bijzetten om een betrouwbaarder, betaalbaarder en duurzamer energienetwerk te realiseren.

Naast NuKoraal Tabak, heeft Aspiravi ook nog de windparken Tera Kora I (2012/15 MW), Tera Kora II (2017/17,3 MW) en Playa Canoa (2012/15 MW) operationeel op het eiland. Bron: Aspiravi

Tags: , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.