Bouw windpark Oirschot eindelijk van start

| 22 januari 2016
Het komende half jaar zullen een viertal Nordex N117 met een ashoogte van 91 m, rotorbladen van 58 m lengte gebouwd gaan worden. De voorbereidingen van dit windp;ark aan de A58 bij Oirschot en Oisterwijk hebben 15 jaar geduurd. In 2002 voerde RWE/Essent al de eerste gesprekken met de twee gemeenten maar vaanf eind maart komen er vier te staan.
 
Het grondwerk van windpark Kattenberg/Reedijk zoals het genoemd gaat worden naar de wegen die het windpark kruisen is vorig jaar al afgerond. Ook de fundering en de aanleg van een transportkabel (10.000 volt) naar een verdeelstation in Boxtel-Ladonk.
 
Straks worden er op een aantal momenten twee extra afritten van de A58 opengesteld, waardoor de torendelen, het machinehuis en de rotorbladen naar de plaats van bestemming kunnen worden gebracht. De torendelen zijn zo’n 25 meter hoog met een doorsnee van vier meter, waarbij de hoogte van de viaducten op de snelwegen de beperkende factor is. Als alles volgens planning verloopt zijn de vier windturbines in de zomer in gebruik.
 

Tags: , , , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.