Deel strand Noordwijk dicht voor bouw windpark Luchterduinen

| 22 augustus 2014

De bouw van windpark Luchterduinen voor de kust van Noordwijk is in volle gang. En dat heeft gevolgen voor de strandgangers. Een deel van het strand zal gebruikt worden om de werkzaamheden te voltooien die te maken hebben met de stroomkabel. De stroom afkomstig van de 43 windturbines die vanaf 2015 in werking gaan, loopt via een lange kabel in de de zeebodem naar het strand van Noordwijk. Daar vandaan gaat een 8 kilometer landkabel naar het transformatorstation van Tennet in Sassenheim. Daar wordt de stroom bestemd voor bijna 150.000 huishoudens, op het landelijke stroomnet gezet.

De landkabel is inmiddels aangelegd en ligt volledig onder de grond. Volgende week start Eneco met het verbinden van de landkabel met de zeekabel. Deze werkzaamheden duren tot eind oktober en vinden vooral plaats op stuk Noordwijks strand van ongeveer 100 meter breed. Even ten noorden van de strandhuisjes bij het Strandpaviljoen De Koele Costa. Het blijft wel mogelijk om over het strand van Noordwijk richting Zandvoort te lopen.

luchterduinen

Voor de kust tussen Noordwijk en Zandvoort verrijst een offshore windpark in zee met 43 turbines. Volgens Eneco staan de windmolens zó ver uit de kust dat ze alleen bij helder weer beperkt zichtbaar zijn. Als stipjes aan de horizon. Je ziet ze niet draaien.

Tags: , , , , ,

Category: Fotos, Groene energie, Offshore Windparken, Offshore windparken, Wereldwijd, Windaanbod, Windenergie, Windmolens, Windparken, Windturbines

Reacties zijn gesloten.