€ 13.000 miljard aan investeringen in duurzame energie tot 20150!

| 22 november 2017

Eén van de grootste offshore windparken ter wereld ligt ook voor de kust van Schotland. Schotland zal de komende twee jaar 100% van de benodigde elektriciteit uit duurzame bronnen halen. Terwijl dat 15 jaar geleden nog maar 10% was.

Niet alleen in Schotland maar ook in veel andere landen wordt steeds meer elektriciteit opgewekt met duurzame energie. In Europa zijn landen als Noorwegen, Zweden, Finland, Denemarken, Estland en Kroatië er voortvarend mee aan de slag. Noorwegen haalt al bijna 100% van de elektriciteit die het land nodig heeft uit duurzame energie.

Nieuw-Zeeland, Colombia, Brazilië en Canada halen nu al tussen de ruim 66% en 84% van hun elektriciteitsbehoefte uit duurzame energie. Natuurlijk hebben sommige landen door de natuurlijke omstandigheden het voordeel van waterkrachtcentrales. Maar omdat zonne- en windenergie door voortdurende innovaties steeds goedkoper worden, groeit het aandeel fors.

Er zijn echter ook landen die flink achterlopen met duurzame energie. Zoals ons land. Wij moeten echt nog een flink aantal tandjes gaan bijschakelen. Gelukkig wordt duurzame energie steeds goedkoper. Dus de rekensommetjes vallen ook in ons land steeds meer in het voordeel van zonne- en windenergie uit.

Gigantische investeringen

De investeringen in duurzame energie zijn de komende jaren en decennia echt gigantisch. Oud-minister Willem Vermeend, een kenner van duurzame energie, gaat tot 2050 uit van circa € 13.000 miljard aan investeringen in duurzame energie!

Alleen al in ons land zal volgens onderzoeksbureau McKinsey circa € 200 miljard worden geïnvesteerd in duurzame energie in de jaren tot 2050. De gigantische mondiale omschakeling van fossiele naar duurzame energie speelt natuurlijk bedrijven die actief zijn in de productie van zonne- en windenergie enorm in de kaart.eerde tot dusver circa $150 miljard in duurzame energieprojecten. Er kan natuurlijk geen enkele misverstand over bestaan waarom Goldman Sachs dit doet. Niet om een groen imago op te bouwen. Amerikaanse zakenbanken zijn voor hun aandeelhouders en partners altijd op zoek naar een ding: rendement. En bij duurzame energie is volop rendement te vinden.

Weliswaar bleven de aandelen van beursgenoteerde bedrijven die actief zijn in zonne-energie vorig jaar wat stil staan. Maar dit jaar zijn deze aandelen weer aan een geweldige opmars bezig. Aangezien de hele wereld Schotland achterna gaat, ga ik ervan uit dat die opmars nog een flinke tijd zal doorgaan.

Lees meer

Bron: De Telegraaf

Tags: , , , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.