Eerste nacelle van Siemens Gamesa’s 11 MW offshore windturbine verlaat fabriek

| 22 januari 2022
Siemens Gamesa start serieproductie van 11 MW offshore windturbine

© Siemens Gamesa (bron: LinkedIn)

Siemens Gamesa heeft onlangs in haar fabriek in Cuxhaven, Duitsland de serieproductie opgestart van de offshore windturbine SG 11.0-200 DD. Vorige week verliet de eerste nacelle de fabriek.

Een van de eerste bestemmingen voor de nieuwe windturbine is het windpark Hollandse Kust Zuid in de Nederlandse Noordzee van het Deense energiebedrijf Vattenfall. Siemens Gamesa levert 140 exemplaren van de SG 11.0-200 DD windturbines, met elk 11 MW vermogen, 200 m rotordiameter en Direct-Drive aandrijfsysteem.

De gondels van de windturbines zullen van de fabriek in Cuxhaven per schip naar Nederland getransporteerd worden. Het windpark zal in 2023 in bedrijf gaan. De fabriek in Cuxhaven werd in 2017 geopend voor de productie van offshore windturbines met 7 en 8 MW vermogen.

De SG 11.0-200 DD offshore windturbine is de op dit moment grootste beschikbare offshore windturbine van Siemens Gamesa. In 2024 komt Siemens Gamesa met een grotere offshore windturbine op de markt: de SG 14-222 DD (14 MW vermogen – dit vermogen kan met de Power Boost functie opgevoerd worden naar 15 MW, 222 m rotordiameter en Direct – drive aandrijfsysteem).

In het testcentrum in het Deense Østerild heeft een prototype van deze windturbine begin december j.l. de eerste stroom opgewekt. Intussen heeft Siemens Gamesa ook een nieuwe versie aangekondigd met een rotor van 236 m diameter.

Tags: , , , ,

Category: Wereldwijd, Windturbines

Reacties zijn gesloten.