EWT bouwt twee nieuwe windparken in Schotland en Engeland

| 22 januari 2015

Windturbine-fabrikant EWT staat vooral bekend als leverancier van solitaire windturbines. Maar daarnaast heeft EWT ook ervaring met het bouwen van windparken. Bijvoorbeeld het ‘direct drive’ windturbine windpark in Anna Maria Polder met 16 windturbines.

EWT zal het komende jaar een windpark met vijf ‘directwind’ windturbines in Schotland gaan bouwen. Het Schotse windpark zal worden gebouwd in de buurt van Edinburgh, bij Keith Hill Farm. De vijf DW52-900kW direct drive windturbines hebben een ashoogte van 50 meter. En in februari zal gestart worden met de bouw van een zestal EWT windturbines in Engeland.

Volgende maand gaat het installatieteam van EWT beginnen met de bouw van vier DW52-900kW direct drive windturbines in Engeland. Het windpark ligt pal naast de snelweg A39 in Cornwall. Deze vier ‘directwind’ turbines met een ashoogte van 40 meter, vormen tezamen met twee eerder geïnstalleerde DW52-500 windturbines, een nieuw windpark van zes EWT turbines in Cornwall. Men heeft in Engeland gekozen voor onze 900kW turbines omdat we een betere kWh opbrengst laten zien dan onze concurrenten.

IMG_5301

 

IMG_5310

 

 

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.