EWT installeert 100ste 500kW windturbine in Engeland

| 22 september 2014

Vandaag heeft EWT, de fabrikant van windturbines welke in Amersfoort gevestigd is, zijn 100-ste 500 kW windturbine geïnstalleerd. Dat gebeurde in Groot-Brittannië voor het bedrijf Furrowland Ltd in Newton-On-Trent.  Furrowland Ltd is een familiebedrijf welke gespecialiseerd is in het opslaan van landbouwproducten (diverse groenten en fruit). Daarnaast houdt het zich bezig met het fokken van pluimvee. 

De  DIRECTWIND54-500kW turbine is direct aangesloten aan het elektrische netwerk van het bedrijf om de kosten voor stroomvoorziening te reduceren. De elektriciteit welke de windturbine opwekt is bestemd om circa 20.000 ton voorraad te koelen (op 1 graden Celsius) en voor het verwarmen van een pluimvee-schuur van  100 hectare. Wereldwijd heeft EWT, meer dan 550 windturbines geïnstalleerd.

Mark Jones, CEO van EWT : “De installatie van deze 100-ste – 500kW EWT – windturbine is een mijlpaal voor het bedrijf waar wij onze technici en service-teams een pluim voor geven. Daarnaast danken wij onze Engelse klanten en klanten wereldwijd voor het gestelde vertrouwen in de direct-drive technologie die wij toepassen.”

EWT.100th.turbine

 

DW54.500KW.Furrowland

Persbericht: EWT installs 100th UK turbine

Bron: EWT

 

Tags: , , , , , ,

Category: Electriciteit, Onshore windparken, Onshore windparken, Windenergie, Windmolens, Windturbines

Reacties zijn gesloten.