EWT installeert eerste DW61-turbines in Griekenland

| 22 september 2021
EWT installeert DW61-1000kW windturbines in Griekenland

Bron: EWT

EWT (Emergya Wind Technologies) heeft met succes de installatie voltooid van drie DW61-1000kW windturbines in Boeotia, Griekenland voor haar klant Aigaioelektriki Paleovounas Elikonos SA. Het is de eerste keer dat EWT een DW61 platform in Griekenland installeert.

Met een torenhoogte van 69 meter en een rotordiameter van 61 meter bieden de DW61 windturbines van de Nederlandse windturbinefabrikant een goede oplossing in de 1000kW categorie voor projectlocaties met lage tot matige windsnelheden.

Naast de levering van de windturbines heeft EWT ook een 20-jarig full-scope onderhouds- en servicecontract voor de windturbines.

EWT in Griekenland

EWT, opgericht in 2004, levert windturbines met een vermogen tot 1 MW en heeft windturbines geïnstalleerd in meer dan 10 landen over de hele wereld.

De activiteiten van EWT in Griekenland begonnen in 2017 met de deelname aan een openbare aanbesteding van PPC Renewables. EWT won deze aanbesteding en kreeg het project voor de levering, installatie en het onderhoud van 22 turbines op 9 Griekse eilanden en het Griekse vasteland toegewezen.

De installatie van de drie DW61-1000kW turbines is het 15e afgeronde project voor EWT in Griekenland in de afgelopen 3 jaar. Recentelijk, in juli dit jaar, installeerde EWT ook al twee windturbines voor Aigaoioelektreki op het afgelegen eiland Chios. Het ging hier om twee DW52 windturbines. EWT heeft een kantoor in Athene van waaruit het zijn Griekse onderhouds-, verkoop- en business development-activiteiten beheert.

Griekenland vestigde op 6 september een record in windenergieproductie. De dagelijkse productie steeg tot 61,4 GWh, waarmee 48% van de totale elektriciteitsvraag werd gedekt.

Tags: , , ,

Category: Windenergie, Windmolens

Reacties zijn gesloten.