Gemeente Oost Gelre organiseert Informatiemarkt windenergie voor inwoners Vragender

| 22 juni 2023

De gemeente Oost Gelre (provincie Gelderland) organiseert op 27 juni een informatiemarkt over windenergie voor inwoners van Vragender.

De gemeente Oost Gelre heeft twee zoekgebieden waar windturbines kunnen komen. Een van de zoekgebieden ligt in zoekgebied I. De ander is zoekgebied K.

Op de informatiemarkt wordt het zoekgebied I besproken. Het plan is om in het najaar nog een informatiemarkt over windenergie te organiseren voor inwoners en omwonenden van zoekgebied K.

Inloopavond voor de inwoners van Vragender

De informatiemarkt windenergie vindt plaats op dinsdag 27 juni tussen 18.00 uur en 22.00 in zaal Overkamp aan de Winterswijkseweg 11 in Vragender. Tijdens deze informatiemarkt zijn er verschillende organisaties aanwezig die elk op de een of andere manier te maken hebben met windenergie (beleid, visualisatie, gezondheid, geluid, etc.). Zie de website van de gemeente voor een volledig overzicht van de organisaties.

Voor deze informatiemarkt heeft Vragender 333 huishoudens en bedrijven uit Vragender uitgenodigd. Dit komt neer op ongeveer 800-850 inwoners die een uitnodigingsbrief hebben ontvangen. De gemeente geeft expliciet aan dat het niet de bedoeling is dat commerciële partijen zoals projectontwikkelaars voor windenergie aanwezig zijn. Bron: Gemeente Vragender

Tags: , , , ,

Category: Onshore windparken, Windenergie

Reacties zijn gesloten.