Google en Nijmeegse ondernemer investeren in 310 MW Keniaans windpark

| 22 oktober 2015

Google neemt het aandeel 12.5% in het Keniaans windpark van Vestas over. Windpark  Lake Turkana bestaat uit 365 windturbines en is met 310 MW een van de grootste windparken ten zuiden van de Sahara. Er is een investering van 630 mln euro mee gemoeid. 

Het initiatief voor het windpark komt uit Nederland. Willem Dolleman (directeur Lake Turkana Windpower) zegt hierover:”KP & P Afrika is het bedrijf wat al sinds 2006 aan het project werkt. De investering van Google is een blijk van vertrouwen. Het project is mooi en groen”. Het duurzame windenergie project zal in 2017 in bedrijf worden gesteld. 

De elektriciteit die het 310 megawatt grote windpark oplevert is al voor 20 jaar afgekocht door de Keniaanse overheid. Ten noorden van de Sahara zijn nog grotere deals gesloten voor windenergie. Naast Vestas investeerden ook de Nederlandse ontwikkelingsbank FMO, de Britse investeerder Aldwych en ontwikkelingsbanken uit Scandinavië en Afrika in het project. KP&P Afrika bezit nog een kwart van de aandelen.

 

Bron: Duurzaam bedrijfsleven

 

Tags: , , , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.