Google investeert in windenergie

| 22 juli 2010
bron: Tweakers

Google heeft een langetermijncontract afgesloten voor de levering van windenergie. De zoekmachine verkoopt die stroom en compenseert zo op papier de vervuilende stroom die het voor zijn serverparken gebruikt.

Google heeft een 20-jarig contract gesloten voor de levering van windenergie door het extEra Energy Resources Story County II-windmolenpark in de Amerikaanse staat Iowa. Vanaf 30 juli neemt de zoekmachine 114 megawatt bij het bedrijf af. Het windmolenpark bestaat uit 100 windmolens die ieder 1,5 megawatt genereren.

Google kan de energie niet direct gebruiken maar verkoopt deze door aan het regionale energienetwerk Google ziet dit als een betere investering dan het kopen van co2-compensatiecertificaten bij derde partijen. Die derde partijen verkopen certificaten van groene energie die ze bij leveranciers inkopen. De zoekmachine neemt die taak nu zelf op zich.

De onderneming gaat een vaste prijs betalen voor een deel van haar energievoorziening en is bij de aankoop van groene energie niet meer zo kwetsbaar voor prijsschommelingen in de energiemarkt. Google probeert zijn milieudoelstellingen op drie manieren te halen. Ten eerste probeert het haar datacentra zo energiezuinig mogelijk te maken, ten tweede compenseert het bedrijf de overgebleven CO2-uitstoot door CO2-compensatiecertificaten te kopen en ten derde wordt er geïnvesteerd in duurzame energie.

Het leveringscontract dat het bedrijf onlangs gesloten heeft valt in de laatste categorie

Category: Bedrijven, Wereldwijd, Windenergie

Reacties zijn gesloten.