Heiwerkzaamheden Windpark Weijerswold in volle gang

| 22 april 2020

© Windpark Weijerswold

De heiwerkzaamheden voor vier windturbines in Windpark Weijerswold nabij de buurtschap Weijerswold in de gemeente Coevorden, provincie Drenthe, zijn begonnen.

Windpark Weijerswold is een initiatief van initiatief van Pure Energie, Windunie en een aantal grondeigenaren. In het park komen vier windturbines van de Deense windturbinefabrikant Vestas te staan. Het gaat om het type V136 met een ashoogte van 113,5 m,  een rotordiameter van 136 m en een tiphoogte van 181,5 meter.

Het heien bij 1 van de 4 windturbines is al afgerond. Aan het einde van de week volgt de afronding van een tweede turbine. Naar verwachting worden de totale heiwerkzaamheden in de eerste week van mei afgerond.

Na de heiwerkzaamheden worden de betonnen fundaties gelegd. De werkzaamheden hiervoor vinden gedurende de hele maand juni plaats. Na een periode van vier weken uitharden kan er begonnen worden met de installatie van de turbines. De vier windmolens samen wekken per jaar naar verwachting 40 miljoen tot 50 miljoen kilowattuur (kWh) op.

Tags: , , , , ,

Category: Onshore windparken

Reacties zijn gesloten.