Hexicon kiest Mingyang als voorkeursleverancier voor drijvend offshore windproject

| 22 september 2022

© Hexicon

De Chinese windturbineleverancier Mingyang Smart Energy is door Hexicon benoemd tot Preferred Supplier voor het 32MW TwinHub drijvende offshore wind demonstratieproject in de Keltische Zee van het Verenigd Koninkrijk.

De overeenkomst omvat de Front End Engineering & Design (FEED)-service en de inzet van Mingyang Smart Energy’s MySE 8.0-180 offshore windturbines die op de drijvende fundering van Hexicon worden geplaatst.

Het TwinHub project is het eerste offshore windproject in de Keltische Zee. Het is tevens het eerste drijvende windproject dat een Contract for Difference (CfD) ontvangt vanuit de Round 4 allocatierondie in het Verenigd Koninkrijk.

Het project komt op de Wave Hub demonstratielocatie, gelegen op ongeveer 16 meter uit de kust van Hayle in Cornwall. Hier komen twee drijvende offshore windplatforms met elk met twee turbines. De waterdiepte varieert van 50 tot 60 m. Het TwinHub project zal gebruik maken van Hexicon’s TwinWind™ drijvende funderingstechnologie, waardoor twee van Mingyang’s windturbines op een enkele fundering kunnen worden geplaatst. Hierdoor kan meer energie worden opgewekt in een bepaald zeegebied, terwijl de milieu-impact wordt verminderd in vergelijking met een enkele fundering, zo meldt Hexicon.

De platforms worden aan de zeebodem verankerd met een enkel punt, waarbij gebruik wordt gemaakt van het zogenaamde bovenleidingsankersysteem. Het project zal worden aangesloten op de bestaande onderzeese kabel die van de locatie naar een onderstation op het vasteland van Hayle loopt, waarbij volledig gebruik wordt gemaakt van de bestaande infrastructuur op de locatie.

Het project zal naar verwachting tussen 2025 en 2027 in bedrijf worden genomen en zal bijdragen aan de doelstelling van de Britse regering om tegen 2030 5GW aan drijvende offshore wind te ontwikkelen. Bron: Hexicon/Mingyang

Tags: , , , ,

Category: Drijvende windenergie, Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.